Редактор: Александър Дечевe-mail: [email protected]Бившият министър в правителството на Симеон Сакскобургготски - Николай

...
Редактор: Александър Дечевe-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bgБившият министър в правителството на Симеон Сакскобургготски - Николай
Коментари Харесай

Николай Василев към Ризова: По-вероятно е да дойдат извънземни в БТВ, отколкото да се промени валутния курс

Редактор: Александър Дечев

e-mail: [email protected]

Бившият министър в държавното управление на Симеон Сакскобургготски - Николай Василев, се изрече в поддръжка на влизането на България в Еврозоната.

" Това ще ни донесе единствено позитиви. Няма никакви опасности и негативи. Колкото по-бързо България влезе и стане по-първокласна европейска страна, толкоз по-добре, само че със съзнанието, че сме закъснели с към 10 години. Най-малкият, само че най-очевидният позитив е икономическият. Това е по този начин, защото която страна е влезнала в Еврозоната, автоматизирано има повече търговия, туризъм и вложения, и няма никакъв стопански негатив ", сподели той.

" Никой в никакъв случай не е приказвал въобще за смяна на валутния курс. По-вероятно е да дойдат извънземни във Вашата телевизия, в сравнение с да приказваме за смяна на валутния курс. Със или без Еврозона България няма да промени валутния курс. Другият позитив, който съгласно мен е по-голям, това е общият европейски банков контрол над българските банки, което е единствено добра вест. Влизането в банковия съюз е положително даже и да няма изобщо Еврозона. България ще усъвършенства доста своя имидж, престиж и авторитет. Защото ние сега по всички въпроси в Европейски Съюз постоянно сме подритвани като последни - най-бедни, най-лоши. А когато влезем в Еврозоната ние ще сме в централната зона, а ще има други, които ще аплайват за нея и тогава ние ще ги утвърждаваме. Ако някой счита, че това е загуба на народен суверенитет, ще ви кажа, че е тъкмо противоположното. В момента огромните страни като Германия и Франция са в центъра на Еврозоната, взимат решенията и ние ги научаваме по новините. А като влезем ние ще стоим с тях на масата за взимане на решения и примерно Румъния и Чехия, които не са в Еврозоната, ще ги извършват ", добави той.

" Измишльотини са, че цените ще се вдигнат. Няма нито една страна в Европа, която да е влезнала в Еврозоната, и от това да е произлязла инфлация, камо ли двойно покачване на цените ", приключи Василев.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР